پایگاه خبری بيان ما 20 بهمن 1397 ساعت 11:21 http://www.bayanema.ir/news/20400/غذای-رژیمی-مخصوص-افراد-دیابتی-مصرف-این-آش-پیری-زودرس-امان-بمانید -------------------------------------------------- عنوان : غذای رژیمی مخصوص افراد دیابتی/ با مصرف این آش از پیری زودرس در امان بمانید -------------------------------------------------- متن : یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در کنترل قند، فشار، چربی خون و پیشگیری از پیری زودرس موثر دانست. آش گوجه فرنگی یکی از غذا های سنتی همدان و حاوی ویتامین های A، B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، فیبر، آهن، اسیدفولیک، مس، روی (زینک)، لیکوپن، گوگرد، سولفور و غیره است. برای بررسی خواص آش گوجه فرنگی همدان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید. مهم ترین خواص آش گوجه فرنگی همدان حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم ترین آش گوجه فرنگی همدان گفت: این آش یک غذای فوق العاده مفید برای افراد مبتلا به قند، فشار و چربی خون است، زیرا موجب کنترل قند، فشار و چربی خون می شود. وی افزود: آش گوجه فرنگی همدان تاثیری چشمگیر در تقویت بینایی و پیشگیری از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) دارد. عظمایی بیان کرد: این آش به دلیل داشتن کلسیم، منیزیم و فسفر موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می شود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می کند. این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش گوجه فرنگی همدان دارای انواع ویتامین ها و املاح معدنی مفید است و موجب تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو می شود، همچنین از پیری زودرس پیشگیری می کند. عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری ها مخصوصا سرطان می شود. این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در این آش موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش، رفع یبوست و پاکسازی معده، روده، کبد و کلیه ها می شود. وی اظهار کرد: ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجود در غذا موجب افزایش گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی می شود، لذا برای زنان باردار و جنین مفید است. عظمایی گفت: این آش پروتئینی بالا دارد و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن می شود. مواد لازم آش گوجه فرنگی (۵-۴ نفر) -گوجه فرنگی رسیده ۵۰۰ گرم -برنج ۱۲۰ گرم -سبزیجات (جعفری، نعناع و تره) به مقدار لازم -پیاز ۲ عدد متوسط -رب گوجه فرنگی یک قاشق مرباخوری -لپه ۱۲۰ گرم -نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم -آب به مقدار لازم -روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم -آبغوره یک تا ۲ قاشق غذاخوری -نعناع داغ و پیاز داغ برای تزئین به مقدار لازم طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدان -برای تهیه این آش ابتدا پیاز را نگینی خرد می کنیم و با روغن دنبه یا کنجد تفت می دهیم. -نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. -سپس برنج و لپه را که از قبل خیس کرده ایم و کمی آب به پیاز اضافه می کنیم. -اجازه می دهیم غذا کمی بپزد، سپس شعله را کم می کنیم تا در حرارت ملایم بجوشد. -گوجه فرنگی را نگینی خرد می کنیم و با روغن تفت می دهیم. -گوجه فرنگی تفت داده شده را به مواد اضافه می کنیم. -سبزیجات را شسته و پس از خرد کردن به مواد اضافه می کنیم. -صبر می کنیم تا غذا بپزد و جابیافتد. -در انتهای پخت به آن آبغوره اضافه می کنیم. -هنگامی که غذا آماده شد با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین و با نان سنگک تازه سرو می شود.