تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۳۴
کد مطلب : ۱۶۵۶۲
وقتی شایعهی طلاق رامبد جوان و عروسی پسر حسن خمینی از زلزله و کمبود دارو برای روزنامه هلال احمر مهمتر است
باید یک مطالبه رسانهای از روزنامهی دولتی شهروند که ارگان رسمی هلال احمر بوده و از بیت المال تامین میشود صورت بگیرد. اینکه روزنامه هلال احمر به جای مطالبهگری در حوزههای مربوطه و تخصصی به مطالب زرد و سخیف میپردازد، اصولا غیرقابل توجیه است. باید پرسید دقیقا مسئله زلزله و مسئله کمبود دارو در کشور کجای دغدغهی مسئولان این روزنامه دولتی قرار دارد؟ و چرا به جای پرداختهای تخصصی پول بیتالمال هزینه سلبریتیسازی از پسر حسن خمینی و ماجراهای زرد کشور میشود؟
کمفروغ شدن ستاره بخت برخی از رسانهها، اینروزها آنها را به جای بهبود عملکرد به سمت «زرد» شدن سوق میدهد؛ روزنامه دولتی شهروند که زیرمجموعه هلال احمر است نمونه صادقی بر این مدعاست.
به گزارش رجانیوز روزنامه شهروند که به خاطر انتشار مطالب زرد و سخیف این روزها مورد انتقاد از طرف رسانهها قرار گرفته است؛ با پیش گرفتن رویه سابق خود در صفحه یک این روزنامه باز هم به سراغ یک مسئله زرد رفته و اینبار به سوژه شایعهی طلاق رامبد جوان با همسر خود یعنی نگار جواهریان پرداخته است.
این در حالیست که این روزنامه دولتی با بودجه بیت المال به جای پرداختن به وظایف اصلی هر رسانه و روزنامه، با انتشار مطالب سخیف و زرد بیشتر به دنبال دیده شدن آنهم به هر بهانهایست. پرداختن به مسئله شایعهی طلاق رامبد جوان در صفحهیک اتفاق جدیدی برای این روزنامه نیست. چندی قبل و بعد از وقوع زلزله کرمانشاه این روزنامه در اقدامی عجیب و غریب خبر ازدواج احمد خمینی پسر حسن خمینی را تیتریک خود کرده بود. اتفاقی که باعث شد موجی از انتقادات به سمت این روزنامه سرازیر شود. اغلب کارشناسان و منتقدان رسانهای معتقدند که پرداخت این چنینی به ازدواج یک پسر 20 ساله آن هم در شرایطی که همه نمیتوانند به راحتی مقدمات ازدواج را فراهم کنند نه تنها مذموم اخلاقیست که تاثیر مستقیمی روی مردم میگذارد. از طرفی این گزارش و به قول مسئولان روزنامه خبر خوب، زمانی تیتر یک روزنامه میشود که مردم کرمانشاه باز هم با زلزلهای جدید و ناگهانی دست و پنجه نرم میکنند. این درصورتی بوده که روزنامه شهروند ارگان رسمی هلال احمر است و اتفاقا فردای زلزله وظیفه روزنامه هلال احمر پرداختن به زلزله و مسائلی این چنینیست نه ازدواج ناگهانی!

از طرفی باید پرسید که اصولا برای چه باید عروسی پسر حسن خمینی به تیتر یک روزنامه بدل شود؟ برخی این اتفاق را حاصل باند بازی و سیاسی بازی اصلاحطلبان برای سلبریتیسازی از احمد خمینی میدانند. نکتهای که سردبیر روزنامه شهروند در یکی از مصاحبههای خود به آن مهر تایید میگذارد.
سردبیر روزنامه شهروند در مصاحبهای که با ایرنا انجام داده است با تاکید بر این مسئله که احمدخمینی یک سلبریتی است پس میتواند تیتر یک شود میگوید:
«چرا حالا میگویند به آقای سیداحمد خمینی نباید بپردازیم. ما اگر خبر ازدواج یک بازیکن جوان والیبال را تیتر یک میکردیم، به نظر شما چه اندازه به ما انتقاد میشد؟ خیلی کم. چرا سیداحمد خمینی تا این اندازه بازتاب دارد؟ شاید چون تکه ای از پازل او را میبینند و ما هم در همان پازل او را میبینیم. به همه این دلایل ایشان یک سلبریتی و کاملا مورد توجه افکار عمومی است. اینکه دارند به او توهین میکنند، یا می گویند اهمیت ندارد و نباید میپرداختید، به همه این دلایل ایشان یک سلبریتی مورد توجه است. در اینستاگرام نیم میلیون فالور دارد.»
جالب است که سردبیر روزنامهی دولتی شهروند که از بیت المال تامین مالی میشود در جواب سوال اینکه چرا خبر ازدواج احمد خمینی را تیتر یک کردید یک جواب ساده و مضحک دارد؛ او میگوید چون نیممیلیون فاور دارد! پس سلبریتی است و چون سلبریتی محسوب میشود پس مسئلهای وجود ندارد و به راحتی میشود آن را تیتر یک کرد. گویا سردبیر محترم شهروند هیچ توجهی به تاثیرات منفی این مدل سلبریتیسازیها ندارند. شاید به جرات بتوان یکی از معضلات اجتماعی این روزها را شکل گرفتن یک قشر سلبریتی جدای از مردم و تصمیمگیر برای مردم عنوان کرد. مسئله انتخابات و تاثیر سلبریتیهایی که بعد از شکست روحانی و ایجاد آشفتگی اقتصادی خود را هیچ کاره میدانند، یکی از مهمترین عوامل بحرانهای اجتماعیست.
احمد خمینی سلبریتی نیست و این مشخص است؛ سلبریتی یک معنی مشخص دارد و به افراد مشهوری که وظیفه آنها سرگرم کردن مردم است اطلاق میشود. حالا با این تفاسیر پسر حسن خمینی چه ویژگی خاصی دارد؟ هنرمند است یا سیاستمدار؟ جوان بیست سالهای که عمامه گذاریش با حضور افراد شاخص اصلاحطلب انجام شده و عروسیش تیتر یک میشود سلبریتی نیست! بلکه دارند از او سلبریتیسازی میکنند.
روزنامه شهروند اما در زرد بودن یک گام از مابقی روزنامهها جلوتر است. این روزنامه در شماره دهم مرداد 1397 نیز با پرداختن به بازگشت فردوسی پور به شبکه سه، تیتر زده بود که فردوسی پور با شلوار جین برگشته است! و این هم از آن تیترهای عجیب و زردیست که تنها از ارگان رسمی هلال احمر بیرون میآید.

سال 93 نیز شهاب مرادی در این روزنامه در نیمتای بالایی صفحه یک، تولد نوه حداد عادل را تبریک گفت بود که این اتفاق هم در زمان خود با موجی از انتقادات رو به رو شده بود.

به هر حال باید یک مطالبه رسانهای از روزنامهی دولتی شهروند که ارگان رسمی هلال احمر بوده و از بیت المال تامین میشود صورت بگیرد. اینکه روزنامه هلال احمر به جای مطالبهگری در حوزههای مربوطه و تخصصی به مطالب زرد و سخیف میپردازد، اصولا غیرقابل توجیه است. باید پرسید دقیقا مسئله زلزله و مسئله کمبود دارو در کشور کجای دغدغهی مسئولان این روزنامه دولتی قرار دارد؟ و چرا به جای پرداختهای تخصصی پول بیتالمال هزینه سلبریتیسازی از پسر حسن خمینی و ماجراهای زرد کشور میشود؟