۰
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۴ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۶
کد مطلب : ۶۸۳۸۰

مریم گلی چیست؟

مریم گلی چیست؟

 مریم گلی گیاه معطر از خانواده نعناع که به دلیل برگ های تند آن کشت می شود نیز نامیده می شود. مریم گلی بومی ناحیه مدیترانه است و به عنوان طعم دهنده به صورت تازه یا خشک در بسیاری از غذاها بخصوص در مواد مرغ و گوشت خوک و سوسیس و کالباس استفاده می شود. برخی از انواع نیز به عنوان گیاهان زینتی برای برگ ها و گل های جذاب خود پرورش داده می شوند. چندین گونه دیگر از تیره سالویا به نام مریم گلی نیز شناخته می شوند.
مریم گلی گیاهی است چند ساله و تقریباً 60 سانتی متر قد می کشد. برگ های بیضی شکل دارد. رنگ این گیاه از سبز خاکستری تا سبز مایل به سفید متغیر است و برخی از انواع آن متنوع است. گل ها به صورت خوشه ای منتقل می شوند و دارای گل مژه های دو لب لوله ای هستند که برای انواع گرده افشان از جمله زنبورها ، پروانه ها و مرغ مگس خوار جذاب هستند. گل ها می توانند بنفش ، صورتی ، سفید یا قرمز باشند و میوه های مغزدار تولید کنند.

                       فواید گیاه شیطرج که تاحالا نمیدانستید  

خواص درمانی مریم گلی
مریم گلی دارای خواص کمی تحریک کننده یا آلرژی زا است. قرن ها است که از برگ های آن به عنوان چای مقوی استفاده می شود. در قرون وسطی اروپا تصور می شد که مریم گلی حافظه را تقویت می کند و خرد را ارتقا می بخشد. محتوای اسانس مریم گلی تا حدود 2.5 درصد متغیر است. اجزای اصلی توژون و بورنئول هستند.
مریم گلی گیاهی است که عطر و طعم شیرین و در عین حال خوشمزه ای دارد. نام گیاه شناسی سیج از کلمه لاتین "salvere" به معنی "صرفه جویی" گرفته شده است. هنگامی که به دلیل ارزش دارویی آن ارزش گذاری می شود.
مریم گلی در تاریخ
مریم گلی به دلیل مصارف دارویی و آشپزی دارای قدمت بسیار طولانی و غنی است. در گذشته فرانسوی ها محصولات پر از مریم گلی تولید می کردند که به عنوان چای استفاده می کردند. چینی ها شیفته چای مریم گلی فرانسه شدند ، و به ازای هر یک کیلو چای مریم گلی چهار پوند چای معامله کردند. در سال 812 میلادی مریم گلی یکی از گیاهانی بود که آن قدر مهم قلمداد می شد که شارلمانی دستور داد آن را در مزارع سلطنتی آلمان بکارند، بدون شک به دلیل تجارت سودآور تجارت و همچنین به دلیل محبوبیت دارویی آن.

 
مریم گلی دارای خواص درمانی قابل توجهی در نظر گرفته می شد، به ویژه در هضم گوشت های چرب همه جا مفید بود و بخشی از داروسازی رسمی محسوب می شد. از این گیاه برای التیام زخم، جلوگیری از خونریزی زخم ها و تسکین گلو درد استفاده می شد. از مریم گلی برای معالجه سرماخوردگی، دردهای مفصلی، تب حصبه و مشکلات کلیوی و کبدی استفاده می کردند.
ثابت شده است که مریم گلی علاوه بر خواص دارویی، ضد عفونی کننده و نگهدارنده طبیعی گوشت است. هنگامی که مریم گلی از برگ به عنوان نوشیدنی درست می شود و آن را "چای متفکر" می نامند ، در درمان بیماران آلزایمری و همچنین علائم افسردگی نویدبخش است. مریم گلی سه لوب حاوی سالوژنین فلاون است که می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کند. همچنین ثابت شده است که مریم گلی در زنان یائسه باعث بهبود یا از بین بردن گرگرفتگی می شود. مریم گلی همچنین می تواند به عنوان بخشی از روال سلامت دندان شما استفاده شود. نه تنها ثابت شده است که به تسکین گلودرد و زخم های شانکر کمک می کند  بلکه می تواند بیماری لثه را نیز درمان کند.
علاوه بر این ، مریم گلی می تواند برای مو ، پوست و ناخن های شما استفاده شود. گفته می شود که به عنوان شستشو دهنده باعث بهبود بافت و رنگ مو می شود و همچنین درخشش خوبی ایجاد می کند. از مریم گلی غوطه ور در آب می توان به عنوان تونر صورت که پوست چرب را کنترل می کند نیز استفاده کرد. کشف شده است که روغن درخت چای ، روغن ریحان ، روغن مریم گلی و پیاز کوهی به تخلیه و درمان عفونت قارچی ناخن های پا کمک می کند.
مریم گلی در آشپزی
به دلیل مزایای غذایی مریم گلی ، یک گیاه عالی است که می توان آن را در پخت و پز روزمره استفاده کرد. یک قاشق مرباخوری مریم گلی 43 درصد از وعده توصیه شده روزانه ویتامین K را در اختیار دارد و همچنین منبع عالی فیبر ، ویتامین A ، فولات ، کلسیم ، آهن ، منیزیم و منگنز است. این ماده حاوی دوزهای بسیار بالاتر از نیاز روزانه ویتامین های گروه B مانند اسید فولیک ، تیامین ، پیریدوکسین و ریبوفلاوین و همچنین مقادیر سالم ویتامین C ، ویتامین E ، تیامین و مس است.
ترکیب مریم گلی با گیاهان دیگر
اما همچنین عطر و طعم بی نظیر آن است که مریم گلی را به یک گیاه ایده آل برای افزودن به ظروف تبدیل می کند. مریم گلی هنگامی که با کره قهوه ای ترکیب می شود ، یک سس ساده را به چیزی کاملاً خاص تبدیل می کند ، قاشق فوق العاده روی مرغ و سبزیجات ، و با ماکارونی مانند راویولی کدو تنبل خوشمزه. یک غذای سنتی گوش ماهی در فرانسه با سس خامه از مریم گلی استفاده می کند تا عطر و طعم گرم و پیچیده ای را به شیرینی صدف دهد. همچنین می توانید مریم گلی را در ماریناد لیمو برای مرغ ، یا در کره ترکیبی برای استیک کبابی قرار دهید. این گیاه همچنین با عطر و طعم پرتقال در یک نان مخمر که به راحتی درست می شود ازدواج می کند.
ترکیبات مریم گلی
کالری: 2
پروتئین: 0.1 گرم
کربوهیدرات: 0.4 گرم
چربی: 0.1 گرم
ویتامین K: 10٪ میزان مصرف روزانه مرجع (RDI)
آهن: 1.1٪ از RDI
ویتامین B6: 1.1٪ از RDI
کلسیم: 1٪ از RDI
منگنز: 1٪ از RDI
مریم گلی همچنین حاوی مقادیر کمی منیزیم ، روی ، مس و ویتامین های A ، C و E است.
علاوه بر این ، این ادویه معطر اسید کافئیک ، اسید کلروژنیک ، اسید رزمارینیک ، اسید الاژیک و روتین را در خود جای داده است - همه اینها در اثرات مفید آن در سلامتی نقش دارند.
معرفی مریم گلی
در نهایت مریم گلی درختچه ای است دائمی و گرد در خانواده مریم گلی بزرگترین تیره از این خانواده است و نزدیک به 900 گونه را شامل می شود. گیاهان این تیره در سراسر جهان رشد می کنند و بومی مناطق خاورمیانه و مدیترانه است. امروزه در سراسر جهان از این گیاه به دلیل خاصیت طعم دهنده و چاشنی آن ، به طور گسترده ای در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می شود. در طب عامیانه آسیا و آمریکای لاتین ، برای درمان انواع مختلف اختلالات از جمله تشنج ، زخم ، نقرس ، روماتیسم ، التهاب ، سرگیجه ، لرزش ، فلج ، اسهال و افزایش قند خون استفاده شده است. در طب سنتی اروپا ، برای درمان سو هاضمه خفیف (مانند سوزش معده و نفخ) ، تعریق زیاد ، اختلالات شناختی مرتبط با سن و التهابات گلو و پوست استفاده شده است.

                                        همه چیز درباره بابونه
 
 
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما